Winterfeest

We starten deze dag met een gezamenlijk ontbijt in de klas. Na het ontbijt kwamen de kinderen van groep 8 voorlezen in alle groepen. Wat was dat gezellig. De afgelopen weken hebben alle groepen hard gewerkt aan werkjes voor de Wintermarkt. Helaas werkten de weersomstandigheden niet helemaal mee, waardoor we de wintermarkt naar binnen moesten halen. Echter mocht dit de pret niet drukken. In iedere groep lagen leuke werkjes die werden verkocht. Daarnaast werden er wafels met warme chocomelk verkocht en konden de kinderen op de foto met Rudolf. De opbrengst hiervan gaat naar het vergeten kind. 
Het was een gezellige dag en we hebben genoten van de opkomst. Fijn om jullie ouders weer in school te hebben! 

  


 


Sinterklaas op school

In de periode vóór 5 december hoorden we maar niks van Sinterklaas. Hij wist natuurlijk ook helemaal niet, waar de school nu staat! Bij aankomst hebben alle onderbouwgroepen een envelop gekregen met daarin een vraagteken. Dat was afkomstig van Sint en Piet, die niet wisten waar ze precies moesten zijn op 5 december.

We bedachten met z'n allen via "onderzoekend leren", hoe we Sint konden helpen, zodat hij de school kon vinden: we maakten plattegronden, pijlen, brieven en andere aanwijzingen. We hingen werkjes op de ramen en het logo van De Tovercirkel. Buiten werd ervoor gezorgd dat er pijlen op de stoep getekend zijn en dat er pijlen op de ramen van de gymzaal, aan de bomen/hefboom/lantaarnpalen hangen en dat de weg eventueel werd afgezet met rood-wit lint. We versierden de trap en ook de ingang en de gangen in de school.

Vorig jaar was de Sint nog op bezoek op de oude locatie en hoorde hij dat er een nieuw gebouw zou komen. Dit jaar was hij natuurlijk eerst naar de Vullingsweg gegaan, maar zag dat er nog helemaal geen school was. Hij was vergeten dat Piet "Wijsneus" hem had verteld, dat de nieuwe school nog niet klaar is. Hij wist nu niet waar hij moest zijn en ging op zoek naar een bus. Daarom stond hij nu bij de opstapplek, want daar stond een bus. Nu zag hij dat daar alle kinderen met de bus naar het Bernardinus College werden vervoerd! En natuurlijk wilde de Sint ook graag mee.

Op school aangekomen stond piet ons al op te wachten. Wat een "Deugnietpiet"was me dat!! Eindelijk kon het feest beginnen!!

We zongen ons welkomslied met alle onderbouwgroepen.

Daarna bezocht Sint alle groepen in de klassen.

Wat een prachtige surprises vond Sint in iedere bovenbouwklas. Een ieder had weer enorm zijn best gedaan!

Er werd gedanst, gezongen, gelezen, voorgedragen…Het was weer een supergezellige dag!!

 

 


GriezeltochtVrijdagavond 14 oktober was het griezelen bij de spooktocht. Ruim 400 inschrijvingen van kinderen, ouders en zelfs grootouders. Vanaf 18 uur vertrokken de eerste groepen richting Aambos waar de leerkrachten verkleed als heksen, zombies, slagers, chirurgen, enz. in het bos verstopt zaten. Er was een light en extreem versie voor de durfals. Het bos was prachtig in de juiste sfeer gebracht. Cirkelzaaggeluiden, harde toetser, gegil, bladblazers en andere geluiden zorgden voor de verrassingseffecten. Onderweg was er een appel en bij aankomst op het Bernardinuscollege een broodje knakworst en pakje drinken. Het was een super geslaagde avond!

 


De eerste schooldag

De vakantie is weer voorbij en maandag 5 september stonden de kinderen weer klaar om aan het nieuwe schooljaar te beginnen. De ingang was leuk versierd met ballonnen en slingers en de kinderen waren blij de meester en juffen weer te zien.
 
 
          


Schooljaar 2021 - 2022

Schoolreisje 12 juli 2022 Fun Valley

Na een lange periode van Corona, mochten wij dit jaar weer eindelijk op schoolreisje. Maar niet zoals gewend.. Het Toverland uitstapje zat er dit jaar niet in, maar wij hebben ons prima vermaakt in Fun Valley. 
Groep 3 had een speurtocht. Groep 4 en 5 hadden samen een zeskamp, groep 6 en 7 hadden zelfs een twaalfkamp. Na het spelen van de spelletjes was het tijd voor frietjes en een snack. Daarna mochten de kinderen lekker spelen in de binnenspeeltuin of buiten. Tussendoor kregen we ook nog een lekker ijsje. Het was een zeer warme dag, maar ondanks dat hebben wij ons prima vermaakt! 

  

  


 

Verrassingsuitstapje naar Gaiazoo

Zoals jullie weten krijgen wij een nieuw schoolgebouw en zijn wij tijdelijk verhuisd naar Bernardinus. De kinderen gaan daarom iedere dag met de bus naar school. Movare wilde ons daarom verrassen met een uitstapje. In plaats van met de bus naar school te gaan werden de kinderen afgezet bij Gaiazoo in Kerkrade. Het was een leuke verrassing: een dagje Gaiazoo in plaats van in de klas zitten om te leren. De kinderen hebben zich prima vermaakt, het weer was goed en we kregen ook nog een lekker ijsje! 
De onderbouw liep in groepjes door het park. De bovenbouw mocht zelf groepjes maken of in tweetallen door het park lopen. In het leewenverblijf lag zomaar een ei op de boomstammen.. Van wie zou dit ei zijn? en waar komt het toch vandaan?
  


  

 

Tentoonstelling project 

We hebben de afgelopen weken gewerkt aan verschillende projecten binnen school. Groep 1, 2 en 3 zijn terug naar de tijd van de Ridders en kastelen gegaan. Groep 4, 5 en 6 zijn gereisd naar de tijd van de Romeinen. Groep 7 en 8 hebben van alles uitgezocht over de Tweede Wereldoorlog. Tijdens dit project hebben alle groepen een uitstapje gemaakt. De onderbouw ging naar het kasteel Hoensbroek, de middenbouw heeft het Thermenmuseum bezocht en groep 7 en 8 zijn naar het oorlogsmuseum Eyewitness geweest. Alle groepen hebben de afgelopen hard gewerkt aan hun thema. Dit wilden wij natuurlijk graag met de ouders delen. Daarom hebben wij de school omgetoverd in een museum waar een tentoonstelling plaatsvond. Alle ouders mochten onze prachtige werkjes komen bekijken. Daarnaast hebben alle groepen dramalessen gehad van een dramadocent. Als afsluiting hebben we met alle kinderen van de school naar de uitvoering van de andere groepen gekeken. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan!
 
  

  

    

  
  

  

  

 
 

Koningsspelen

Vrijdag voor de meivakantie vond onze jaarlijkse sportdag voorafgaand aan Koningsdag plaats. Beide locaties kwamen samen op het sportveld bij het Bernardinuscollege. Daar stonden alle spellen al klaar. Het was even verwarrend voor enkele ouders die i.p.v. groepsbegeleider spelbegeleider werden. Maar na een ronde was het voor iedereen duidelijk en genoten de kinderen, ouders en leerkrachten van de gezellige dag. Na het sporten mochten wij genieten van een heerlijke lunch in de klas. Het weer was prima om lekker te sporten. Nu gaan we lekker genieten van 2 weken meivakantie.


   

  

  

  

    

  

  

  

  

  

  


 


Carnaval op Bernardinus


Eindelijk mochten we weer Carnaval vieren, helaas ook dit jaar niet zoals we dat graag zouden willen. Maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken! 
De kinderen mochten verkleed naar school komen. Iedere groep had zelf een programma gemaakt. Er werd een modeshow gehouden, bingo gespeeld, lekker gezongen en gedanst, geschminkt.. noem maar op. 
We liepen een gezamenlijke polonaise door de school. Poeh poeh, wat zijn er toch veel trappen in ons schoolgebouw. Geen probleem voor de kanjers van de Tovercirkel, we liepen wel 100 rondjes door het gebouw. 
Van al dat sporten krijg je natuurlijk ook een beetje zin in iets lekkers. De kinderen werden verrast met een lekkere nonnevot. De plus Tim en Joyce Janssen en de bakker van de Heerlerbaan waren zo vriendelijk om deze te sponsoren aan ons. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee en ontzettend dankbaar voor. 
Dus bij deze nogmaals HEEL ERG BEDANKT aan de PLUS en de BAKKER dat zij dit mogelijk hebben gemaakt voor ons!
Het was een gekke, maar gezellige dag. 
Op naar het volgende feestje! 


  

    

    

    
    

     de verhuizing

In de kerstvakantie hebben de verhuizers al onze spullen van de school aan de Vullingsweg naar het Bernardinuscollege gebracht. De meesters en juffen zijn de laatste dagen van de vakantie, die dit jaar 3 weken duurde, de klassen gezellig ingericht. Vanaf maandag 10 januari kwamen de kinderen met bussen van de Heerlerbaan naar het Bernardinuscollege waar we met de hele school in de zijvleugel zitten. Ongelofelijk hoe snel de kinderen zich aan pasten. Er waren natuurlijk nog enkele start problemen maar al met al verliep het prima. 
 

Winterfeest

Vandaag mochten wij allemaal in de pyjama naar school komen. In de klas zijn wij gestart met een ontbijt. Iedereen had zelf iets lekkers meegenomen. De tafels waren gedekt en er was een gezellige sfeer. Na het ontbijt werd er in iedere groep bingo gespeeld. De kinderen konden verschillende prijzen winnen. De bovenbouw speelde bingo met cijfers. In de onderbouw speelde de kinderen bingo met plaatjes. 
 Na de bingo ging iedere klas verder met een eigen invulling. De ene groep keek gezellig een film, in de andere groep werd lekker getekend of er werden spelletjes gespeeld. 
Het was een hele gezellige en knusse dag. 
En nu.. tijd voor VAKANTIE! 

  

  

 

  
 

 
Sinterklaas 

Vanochtend was het dan zover! Sint en Piet kwamen op bezoek. Maar wat was er toch allemaal aan de hand?

Piet lag te slapen in het bed waar Juul de afgelopen weken geslapen heeft. Sint en Juul waren nergens te bekennen.

Alle kinderen zijn met hun pietenmutsen voor het podium gaan zitten en met fluisterstem hebben we gezongen in de hoop dat Sint zou komen. En ja hoor, daar kwam Sint! Ook Sint was verbaasd dat Piet lag te slapen dus samen hebben we hem wakker gemaakt. Toen kon het feest beginnen.

Piet hoorde geklop, maar wist niet waar het vandaan kwam. Het geklop bleek uit een grote verhuisdoos op het podium te komen. Toen de doos opengemaakt werd, bleek Juul in de doos te zitten. Hij was de afgelopen weken al druk aan het inpakken geslagen. Juul was bang geweest dat we niet alles op tijd ingepakt kregen omdat iedereen druk was met het Sinterklaasfeest. Hij had dus al allemaal spullen uit de verschillende klassen verzameld en alvast ingepakt.  Maar dat wist Piet niet. Toen hij alles klaar aan het maken was voor het feest, had hij Juul ook ingepakt.

Maar nu was Juul weer terecht en dus kon het feest echt beginnen.

De kinderen van de groepen 1 t/m 4 hebben samen voor Sint en Piet gezongen en gedanst. Daarna is iedereen naar de eigen klas teruggegaan. Sint, Piet en Juul hebben vervolgens alle klassen bezocht.

De groepen 5 t/m 8 hadden vandaag surprise. Er zijn prachtige knutsels gemaakt en we zijn goed verwend. Ook zijn Piet en Sint nog bij ons op bezoek geweest en hebben we allemaal een groepscadeau gekregen. 

 

 
   
 
 Hiro 


Wij zijn dit schooljaar gestart met een nieuwe methode voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Er wordt binnen Hiro gewerkt met 7 waardes: vertrouwen, samenwerken, respect, beheersing, weerbaarheid en discipline. Wekelijks staat een andere waarde centraal. De afgelopen 6 weken hebben we hiermee in de klas kennis gemaakt. Iedere les bekeken we een Disney filmpje. 
Groep 1/2/3/4 - Monsters en Co & Ratatouille
Groep 5/6 - Wall-E & Tarzan
Groep 7/8 - Vaiana & Big Hero 6
Vervolgens oefenden wij de waarde door verschillende activiteiten toe te passen, waarbij zelf ervaren een grote rol speelt. Bij de lessen in de klas horen ook fysieke judolessen. De kinderen trekken een echt judopak aan en mogen ook de judomat op. Ze krijgen dan les van een judoleraar. En wat vinden de kinderen dit allemaal leuk en spannend! 
Kijk maar hieronder wat wij al allemaal geleerd hebben.. 

  

    

 

   

 

 

 

Kinderboekenweek 2021

Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is 'Worden wat je wil'. We zijn de opening gestart met het bekijken van een toneelstukje. Dit toneelstukje werd door kinderen gespeeld uit groep 6, 7 en 8. In het toneelstukje kwamen verschillende beroepen aan bod. Iedere groep heeft zijn eigen invulling gegeven aan de Kinderenboekenweek in de klas. Alle groepen zijn op bezoek geweest bij de bieb, waar een boek werd voorgelezen, gevolgd door een leuke activiteit. Wij hebben de week afgesloten met een speurtocht, waarbij de kinderen verschillende foto's met attributen in de school moesten zoeken. De gevonden foto's moesten ze in de klas  sorteren om er zo achter te komen welk beroep erbij hoorde. 
Wat hebben de kinderen ontzettend goed gezocht en zijn uiteindelijk tot de goede resultaten gekomen!

   

   

   

      


 


Afgelopen schooljaren 

Sportdag 2021 

De kinderen hebben met hun groep allerlei spelletjes mogen spelen. Er was een roulatiesysteem waarbij iedere groep telkens bij een activiteit was. Daarnaast was er nog een leuke verrassing.. Kijk maar eens op de foto's wat die verrassing was.. De kinderen vonden het GE-WEL-DIG! 


 
 Koningsspelen 2021
 

We zijn de Koningsspelen gestart met een eigen ontbijtje. Alle kinderen hebben zelf hun ontbijt mee naar school genomen. Vervolgens had iedere klas zijn eigen programma. Ook dit jaar zijn de Koningsspelen net wat anders dan we gewend zijn. Helaas geen sportdag, maar de kinderen mochten allemaal spullen meenemen waarmee we lekker buiten konden spelen. Alle groepen zijn dat ook extra lang naar buiten gegaan op deze dag. We hebben gefietst over het hele schoolplein, gestept, gevoetbald en ga zo maar door..  Het was een gezellige oranje dag. Groep 5 zat helaas in quarantaine, maar ook hier heeft de meester er via Teams een gezellige dag van geprobeerd te maken. Zie hieronder een aantal foto's van deze leuke dag; 
   

   

   

   


                                            

 

BMV Heerlerbaan

 
Op de locatie Vullingsweg van onze school gaan we een Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) bouwen voor de Heerlerbaan.
Deze komt op de plek waar nu onze school staat. De BMV komt in een mooi en duurzaam gebouw met een natuurlijke uitstraling. 
Wij zijn er trots op dat we een mooi nieuw gebouw krijgen.
Ook de buitenruimte wordt opnieuw ingericht als een prettige, groene ontmoetingsplek. 
De BMV wordt een plek waar allerlei maatschappelijke activiteiten samenkomen op het gebied van onderwijs, gezondheid, zorg, welzijn, cultuur en bewegen.

De architecten hebben een voorlopig ontwerp gemaakt van het gebouw en de omgeving.
Dat ontwerp willen we graag met u delen. Er is een video gemaakt waarin het ontwerp te zien is.
U kunt de video bekijken op de website van de gemeente en/of via onderstaande link:
www.heerlen.nl/bmvheerlerbaan en via YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=wc2DglayItI&t=1s


 Thema zwerfafval op OBS de Tovercirkel 


De afgelopen weken is de hele school met het thema zwerfafval aan de slag gegaan. Iedere groep heeft hier op zijn of haar manier aan gewerkt. Dit thema werd afgesloten met een tentoonstelling, waarbij alle groepen hun knutselwerkjes aan elkaar konden presenteren. Omdat we zoveel leuke knutselwerkjes gezien hebben, hebben we besloten dat een afvaardiging van alle werkjes aangeboden zal worden aan de medewerkers van de RD4.  Daarnaast werd er een wedstrijd gehouden. De groepen hebben zwerfafval op het schoolplein opgeruimd. De hoeveelheden opgeruimd zwerfafval van het schoolplein werd gewogen en er werd bekeken welke groep het meeste heeft opgehaald. Daarbij hebben we gekeken naar de bovenbouw en de onderbouw.  De winnaar van de onderbouw was groep 3, deze hebben 9 kg aan zwerfafval opgehaald. Bij de bovenbouw heeft groep 8 gewonnen, deze hebben 12,5 kg aan zwerfafval opgehaald. De winnaars van deze actie hebben als prijs extra buitenspeeltijd gekregen. Alle deelnemers hebben ook een diploma in ontvangst genomen.

Hieronder wat foto's van de tentoonstelling. Wat hebben de kinderen keihard gewerkt en wat zijn ze creatief geweest!  


                                              


             

             

                               
                                         


Geen carnaval, maar toch een gekke dag. 
 

Helaas konden we dit jaar geen carnaval vieren zoals we dat zijn gewend. Toch vonden wij het belangrijk om er een gezellige en gekke dag van te maken. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een gekke kapseldag te houden. Iedere groep heeft deze dag op zijn eigen manier ingevuld en vonden er in elke groep een aantal gezellige activiteiten plaats. Dit hebben wij na zo'n lange periode thuis natuurlijk heel erg gemist.

    

     

      

     


Sinterklaas, maar dan even anders.. 

Dit jaar vierden we een beetje "anders dan anders" het Sinterklaasfeest op school.
De onderbouw kreeg een brief van "Dokter Piet" met de mededeling dat Sint
dit jaar in Quarantaine moest, omdat er een aantal pieten ziek bleken te zijn….
Daarom besloten we met alle kinderen, om Sint maar eens echt te verrassen.
Er werden allerlei prachtige bouwwerken voor sint gemaakt.
In de bovenbouw was er sprake van het "pakjes-mysterie"
Er waren pakjes verdwenen en de leerlingen moesten via aanwijzingen,
Hints en opdrachten er achter zien te komen wie dat gedaan kon hebben……..
Op vrijdag 4 dec. hadden alle leerlingen een gezellige dag met surprise voor de bovenbouw.
En spelletjes, dans, film en muziek voor de onderbouw.
Toen we na de pauze binnen kwamen stonden er ineens een heleboel cadeautjes in de aula klaar.
We snapten er allemaal niets van, maar toen ineens een hulppiet al bonkend en
stampend de aula kwam binnenstormen, werd er een heel verhaal door Meester Max
uit de doeken gedaan………
Natuurlijk zou Sint ons niet vergeten dit jaar en hij had onze eigen Meester Max,
gevraagd om voor Hulppiet te spelen.
Alles kwam zo toch nog goed! Er was voor ieder kind een verrassing!!
Bedankt Sinterklaas en natuurlijk ook bedankt Meester Max!!!!
 
    

  

  

  

 
   

      
    

 Kinderboekenweek 2020 En toen... 

De afgelopen weken zijn de kinderen in de klas aan de slag gegaan met het thema "en toen". De ene klas is terug gegaan naar de tijd van de dino's, de andere klas had het over de tijd van ridders of romeinen. Iedere groep heeft een eigen invulling gegeven aan dit thema. Daarnaast hebben alle groepen een tijdmachine gemaakt, waarmee ze terug naar de tijd konden gaan. Als afsluiting vond er een tentoonstelling plaats en konden alle kinderen de tijdmachines van de verschillende groepen bewonderen. Wat een prachtige kunstwerken zijn er gemaakt! 

  

  

         
Alaaf, alaaf, alaaf! 
 
Wij startten de dag in onze eigen klas. Waarna de Revue met allerlei optredens volgde. Na de kleine pauze kregen we bezoek van de jeugdcarnaval en de soeplummele. Van al die optredens en bezoekers kregen wij natuurlijk honger. We aten lekker een broodje knakworst, waardoor we vervolgens weer genoeg energie hadden om lekker te gaan springen en hossen. Het was een hele gezellige dag en als afsluiting werd het "ballonnennet" kapot geknipt en mochten wij alle ballonnen kapot trappen. Dat was pas een pret! 


  

  

  

  

  
 


Spelletjesmiddag met de hele school 
Wij speelden met de hele school gezelschapsspelletjes. De kinderen werden gehusseld, waarbij kinderen uit verschillende groepen samen één spel speelden. Naast het feit dat gezelschapsspelletjes heel leuk zijn kunnen kinderen hier ook heel veel van leren. Samenwerking; de grote kinderen hielpen de jonge kinderen, maar ook andersom.  Daarnaast sluit het ook aan bij de Executieve functies waar wij schoolbreed aan werken. Kinderen leren op hun beurt te wachten, tegen je verlies kunnen en nog veel meer. Het was een geslaagde, leuke en leerzame middag. Wij gaan dit in de toekomst zeker weten nog wel vaker doen! 
 
  

  

  
 


Gekke kapseldag 

Iedereen kwam naar school met een gek kapsel! 
Wat een prachtige kapsels hebben wij vandaag gezien.. Zeemeerminnen, spinnen, lichtjeshaar en ga zo maar door. De gekste kapsel konden een prijsje winnen, wat een hele klus was met al die kapsel! 
Na het bekend maken van de gekste kapsels werden ook de nieuwe prins en het bloemenmeisje van de Tovercirkel bekend gemaakt. De afgelopen weken konden de kinderen zich hiervoor opgeven.
Alaaf, alaaf


      

  

  

  


 


Happy new year!