Kinderboekenweek 2020 En toen... 

De afgelopen weken zijn de kinderen in de klas aan de slag gegaan met het thema "en toen". De ene klas is terug gegaan naar de tijd van de dino's, de andere klas had het over de tijd van ridders of romeinen. Iedere groep heeft een eigen invulling gegeven aan dit thema. Daarnaast hebben alle groepen een tijdmachine gemaakt, waarmee ze terug naar de tijd konden gaan. Als afsluiting vond er een tentoonstelling plaats en konden alle kinderen de tijdmachines van de verschillende groepen bewonderen. Wat een prachtige kunstwerken zijn er gemaakt!  
Alaaf, alaaf, alaaf! 
 
Wij startten de dag in onze eigen klas. Waarna de Revue met allerlei optredens volgde. Na de kleine pauze kregen we bezoek van de jeugdcarnaval en de soeplummele. Van al die optredens en bezoekers kregen wij natuurlijk honger. We aten lekker een broodje knakworst, waardoor we vervolgens weer genoeg energie hadden om lekker te gaan springen en hossen. Het was een hele gezellige dag en als afsluiting werd het "ballonnennet" kapot geknipt en mochten wij alle ballonnen kapot trappen. Dat was pas een pret!  


Spelletjesmiddag met de hele school 
Wij speelden met de hele school gezelschapsspelletjes. De kinderen werden gehusseld, waarbij kinderen uit verschillende groepen samen één spel speelden. Naast het feit dat gezelschapsspelletjes heel leuk zijn kunnen kinderen hier ook heel veel van leren. Samenwerking; de grote kinderen hielpen de jonge kinderen, maar ook andersom.  Daarnaast sluit het ook aan bij de Executieve functies waar wij schoolbreed aan werken. Kinderen leren op hun beurt te wachten, tegen je verlies kunnen en nog veel meer. Het was een geslaagde, leuke en leerzame middag. Wij gaan dit in de toekomst zeker weten nog wel vaker doen! 

 


Gekke kapseldag 

Iedereen kwam naar school met een gek kapsel! 
Wat een prachtige kapsels hebben wij vandaag gezien.. Zeemeerminnen, spinnen, lichtjeshaar en ga zo maar door. De gekste kapsel konden een prijsje winnen, wat een hele klus was met al die kapsel! 
Na het bekend maken van de gekste kapsels werden ook de nieuwe prins en het bloemenmeisje van de Tovercirkel bekend gemaakt. De afgelopen weken konden de kinderen zich hiervoor opgeven.
Alaaf, alaaf
 


Happy new year! 


 Winterfeest 
 
Wij startten de dag met een gezamenlijk ontbijt in de eigen groepen. Na het smullen van alle heerlijke gerechten, zijn wij op zoek gegaan naar foto's van onze juffen en meesters. Door de hele school lagen babyfoto's verstopt en foto's van nu. Nadat we alle foto's gevonden hadden moesten we kijken welke foto's bij elkaar horen. Dat was wel een klusje zeg! 
Na het puzzelen van de foto's, maakten de kinderen met allerlei knutselmateriaal zelf kaarten. Deze kaarten werden door een groepje kinderen in de middag uitgedeeld op het Oranjehof. Wat een blije gezichten allemaal! 
En nu... tijd voor vakantie! 

  
    
     
    


Groep 4 heeft samen gezongen met de ouderen van het Oranjehof. 
De afgelopen weken is  groep 4 één keer per week op bezoek gegaan bij het Oranjehof waar wij samen met de ouderen verschillende liedjes hebben gezongen. Na 10 keer repeteren was het eindelijk zover..
Het moment van de presentatie.
Ouders, vrienden of familie mochten komen kijken. Tijdens de presentatie hebben we de liedjes gezongen, maar was er ook ruimte voor een eigen "optreden" van de kinderen en/of ouderen.
Het was een hele gezellige en fijne tijd. Zowel kinderen als ouderen hebben van elkaar genoten.    

 

 

Kinderboekenweek 2 t/m/ 13 oktober 2019 
Reis mee!

 
Bij de opening van de Kinderboekenweek hebben wij een filmpje gekeken waarbij Suzie om hulp vroeg. Suzie was op reis gegaan. Ze is in verschillende landen geweest, uit ieder land heeft ze een souvenir mee genomen. Helaas is Suzie verdwaald en wist zij niet meer hoe ze thuis moest komen. Ze heeft de hulp nodig van alle kinderen. 

Ze heeft de kinderen van de onderbouw gevraagd om een voertuig te bedenken, waarmee zij weer terug naar huis kan komen. Tijdens de Kinderboekenweek gingen de groepen 1 tot en met 4 aan de slag met het maken van een voertuig. Op de afsluiting van de Kinderboekenweek presenteerden de groepen hun eigen gemaakte voertuigen en zo kwam Suzie zo weer veilig thuis. Wat een mooie ontwerpen zijn er ontstaan! 

De bovenbouw mocht zelf een verhaal schrijven over hoe Suzie terug naar huis zou komen. In de groepen 5 tot en met 8 werd het beste verhaal van de klas gekozen en deze werd tijdens de afsluiting van de Kinderboekenweek voorgelezen door de beste lezer. Er was namelijk ook een voorleeswedstrijd in iedere groep. De kinderen hebben hele mooie verhalen geschreven en wij luisterden met veel plezier naar deze verhalen. 

Suzie heeft onderweg van alles mee gemaakt, maar door de hulp van de kinderen is ze nu weer veilig thuis. 
Voor meer foto's klik hier
                                                                                                                                                  

Spetterend het nieuwe schooljaar in 
 
Zes weken zomervakantie zijn weer omgevlogen. Vandaag mochten alle kinderen weer naar school. De kinderen en ouders werden ontvangen door alle juffen en meesters. Juf Leonie verwelkomde alle kinderen en ouders. Vervolgens vlogen de spetters door de lucht terwijl de kinderen naar binnen liepen. Wij gaan er weer eens spetterend schooljaar van maken en wensen iedereen heel veel succes in de nieuwe groep! 
                                                                                                                                                  

Schoolproject Rembrandt van Rijn 
 

Wij zijn gestart met een nieuw schoolproject.  Alle kinderen kwamen in de aula samen om te kijken naar een toneelstukje over Rembrandt van Rijn.
We hebben voor dit thema gekozen omdat 2019  het 'Rembrandt jaar' is; het is 350 jaar geleden dat de beroemde schilder overleed.
In alle groepen gaan de kinderen bedenken wat ze allemaal willen weten over de schilder en over de tijd, de gouden eeuw, waarin hij leefde. Alle groepen gaan naar de bibliotheek voor een leesbevorderingsactiviteit, in sommige groepen komen kunstenaars met de kinderen werken. Er zullen de komende weken dus allerlei activiteiten plaatsvinden.

      


                                                                                                                                                  

Schoolkamp groep 8
De groepen 8 van beide locaties zijn 8 t/m 10 mei op schoolkamp naar Wijlre geweest. Het weer had wel wat warmer en droger gemogen maar toch kunnen we terug kijken op 3 heel gezellige dagen. "Waarom gaan we geen week?" vroegen een paar meiden. We begonnen met een snapspeurtocht door Valkenburg, daarna  zijn we gaan zwemmen in Mosaqua. 's Avonds liepen we de dropping en keken we naar de spannende halve finalewedstrijd van Ajax.
De volgende dag hebben we T-shirts versierd met textielstiften en hebben we het smokkelspel in het bos gespeeld. 's Avonds lekker buiten gegeten en daarna disco door DJ Max van de Vullingsweg. Hij draaide echt top!
Vrijdag zijn we voor de zekerheid maar weer naar Mosaqua geweest omdat het s ochtends regende. Achteraf was de Valkenier ook mogelijk geweest want het bleef droog en zelfs zonnig.
Als rode draad liep het moordspel door het schoolkamp. Voorafgaand aan de drie dagen keken de kinderen naar verschillende vlogs van meisjedjamilla, Enzo, Dylan, Nikkie en Monica. Enzo werd vermoord en d.m.v. hints moesten ze proberen de dader, het moordwapen en het motief te ontdekken. Drie groepjes hadden het goede antwoord. Maar een groepje zat het dichtst bij de beslissende vraag. Het was een relaxed kamp.
Bedankt allemaal!
 
 


Sportdag/Koningsspelen groepen 1 t/m 4 .
Vrijdag 12 april hadden de groepen 1 t/m 4 hun jaarlijkse sportdag. De kinderen namen deel aan o.a. voetbalspelletjes, het springkussen, de apenkooi en behendigheidsspellen. Dit onder begeleiding van
het evenementenbureau Go Active Heerlen. Na afloop maakten wij samen in de hal van de school het dansje op "Pasapas", het nieuwe liedje voor de Koningsspelen 2019. Aansluitend konden de kinderen genieten van de Koningslunch met als thema van dit jaar: 'water drinken'. Ondanks het koude weer werd het deze keer weer een zeer geslaagde en sportieve ochtend! Natuurlijk ook dankzij de vele hulpouders die zich voor deze ochtend hadden aangemeld. Hiervoor allemaal nogmaals onze hartelijke dank! 

 
100 jaar Heerlerbaan 
Vrijdag 9 november liepen kinderen en ouders mee in een sfeervolle lichtparade door de straten. Met lampionnen en lichtbeelden die werden gemaakt door de Tovercirkel, de scouting, de harmonie en de wijkbewoners trokken we er in het donker op uit. Op deze manier vierden we het 100 jarig bestaan van de wijk onder de naam Hogerop Heerlerbaan. Allemaal hartelijk bedankt voor de hulp en het meedoen!