Sinterklaasfeest

Groep 1 2021-2022

Op maandag en dinsdag is juf Miriam in de groep. Op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Lucille in de groep.

Sinterklaasfeest 2021

Nee toch....Er ligt een Piet in bed op het sinterklaaspodium!!!
En warempel hij snurkt……..
Hij is in slaap gevallen nadat hij alle cadeautjes heeft rondgebracht.
Gelukkig kwam Sinterklaas en hebben we Piet wakker gezongen.
Ook kwam Sint en Piet even op bezoek in de klas met een hele grote zak vol cadeautjes, voor ieder kind een pakje. We leerden Piet het liedje en dansje van de pietengymnastiek, na een keer voordoen deed Piet al mee knap hoor Piet!!!
Wat hebben we genoten van al het lekkers en het samen met elkaar feest vieren, zingen dansen.
Sinterklaas en Piet bedankt voor het leuke cadeautje en tot volgend jaar.

Bezoek bibliotheek

In het kader van de kinderboekenweek brachten we een gezellig bezoekje aan de bibliotheek gelegen naast de school. Het thema van de kinderboekenweek 2021 was: Worden wat je wil. We werden hartelijk ontvangen door een meneer en mevrouw van de bieb. Eerst luisterden we naar een verhaal over beroepen en op een groot scherm keken we naar de illustraties van het boek. De vragen ,die de mevrouw stelde over de platen werden enthousiast beantwoord. Daarna werd er nog dingen verteld over het biebpasje. Wellicht een leuke tip voor alle kinderen /ouders om gratis lid te worden van de bieb, zodat je steeds leuke leerzame boeken kunt gaan lenen. Vervolgens werden de kinderen in 3 groepjes verdeeld om nog 3 leuke activiteiten te doen: kleurplaat kleuren, dansen met beweeglinten en met kleine autootjes racen.
Het was super leuk in de bibliotheek en we hebben veel gezien ,gehoord en geleerd. Met dank aan de mensen van de bibliotheek Heerlerbaan!

Afgelopen schooljaren

Sinterklaas 2020

Sinterklaas was ons gelukkig niet vergeten. Opeens stonden er zakken met cadeautjes in de hal. Voor de groepen 1 tm 4. ieder groep nam de zak mee naar de klas, spannend wat zou er inzitten

We telden  10-9-8-7-6-5-4-3-2-1- en uitpakken.........

Voor de jongens een terrein -auto en voor de meisjes magisch zand, nog een heerlijke wafel en iets te drinken. Het was een gezellig feest.

Dank je wel Sinterklaas.

Herfst 2020

Tijdens het project herfst hebben we in groep 1 gewerkt, gezongen, gespeeld over kabouters. Geknutseld, geverfd en van klei een egel gemaakt.
Op de verteltafel speelden we dat kabouter "Pimmetje" in het bos naar de dieren omkeek. Spin die een mooi web weefde, egel die een winterslaap gaat houden en eekhoorn die een wintervoorraad gaat aanleggen.

een heerlijke herfstwandeling

Kinderboekenweek 2020
thema: en toen
Dino's

We hebben tijdens de Kinderboekenweek gewerkt rondom Dino's. Dit sprak de kinderen heel erg aan, ze kwamen iedere dag weer met hun eigen Dino van thuis aan dragen.
In de klas hadden we een Dinobos op de verteltafel gemaakt waar de kinderen hun eigen dino verhaaltjes speelden.

We maakten van klei onze eigen Dino

En heel spannend vonden de kinderen de verhaaltjes, liedjes en versje over Dino's, het speuren naar Dino's in de klas, lichten uit rolluiken omlaag en zoeken maar.......Dinojacht.

Ook tijdens de gymles, oefenden we: het glijden vanaf de dino-nek, lopen over de dino-staart, rollen over de dino-neus. Hier beleefden de kinderen heel veel plezier aan.

Tijdens het werken met roulatie systeem: verven, met wasco kleuren, knippen en vervolgens plakken maakten we ook een dino en daar kwamen de genoemde activiteiten aanbod.