Groep 3 2020-2021 

 
 

Dit is groep drie, waar we gaan leren lezen, schrijven, rekenen en ook nog af en toe lekker mogen werken in de hoeken. Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag is juf Hilde in de groep en op donderdag staat juf Anita voor de groep. 


Schooljaar 2020-2021Na circa 7 weken zagen we elkaar weer terug. Het was even wennen die schoolweek. Ook het Carnavalsfeest verliep anders dan normaal. Met onze gekke kapsels speelden we die dag extra lang in de sneeuw. Zo hadden we samen veel plezier op een iets andere manier.

 


Woensdag 16 december 2020!

En toen.....werd het wel heel stil in de groep. De school ging dicht!!!
Pakketjes werden in orde gemaakt voor de online-lessen.

 Vrijdag 4 december 2020

Natuurlijk werd er ook geoefend voor het Pietendiploma. 
 

 

  We kregen een heel aparte brief van de Dokter-Piet: Sinterklaas kon niet komen naar school omdat hij ziek was! En omdat de kinderen van groep 3 wel zeker wilden weten of de Strooi-Piet goed door het raam kon strooien, maakte Juf Hilde een raamtest zodat de kinderen die middag met een gerust hart hun gekleurde schoentjes vol verwachting klaar konden zetten.

  

Dat groep 3 ook goed kan rekenen laten we op deze foto zien: hoogtegetallen van blokkenbouwsels noteren.Vrijdag 16 oktober 2020

  In het kader van de KBW bezocht groep 3 de Bieb. Daar werd een verhaal voorgelezen waarna de kinderen allerlei leuke opdrachten kregen. 's Middags toonden we met trots onze tijdmachine op de tentoonstelling. Hiermee waren we terug in de tijd gegaan. Naar de oude schooltijd van onze papa's en mama's / opa's en oma's. 

 

 
 


Woensdag 23 september 2020 Nationale Kraanwaterdag.
We mochten allemaal zelf een bidon uitkiezen en natuurlijk ook zelf gaan vullen.
Elke woensdag is het nu ook waterdag. 
 
                                                 

 


Afgelopen schooljaren 

                        Schooljaar 2019-2020                        
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Schooljaar 2018-2019

Project Rembrandt van Rijn!
 
          Maandag 13 mei werd het project Rembrandt van Rijn geopend met een toneelstukje.                     
De kinderen waren erg onder de indruk van het gestolen schilderij. Opdracht was dan ook om een nieuw schilderij voor het schoolmuseum aan te leveren. Hiervoor kregen de kinderen van groep 3 eerst een workshop over het maken van verf. Ze leerden hoe Rembrandt dit vroeger had gedaan met o.a. eieren. Hierna mochten ze zelf aan de slag met het maken van een eigen schilderij met echte Rembrandt-kleuren.

                                                                               

         


 


WEEK VAN HET GELD.
 
In het kader van de Week van het Geld (25-29 maart) hebben de kinderen van groep 3 vrijdagmorgen 29 maart tijdens de rekenles met de juf geldsommen gemaakt en 's middags een gastles gekregen van de mama van Renske. Zij werkt bij de belastingdienst en mocht ons vertellen hoe wij het beste met ons geld kunnen omgaan omdat dit heel belangrijk is. Aan bod kwamen o.a. ruilhandel en keuzes maken bij de aankoop van spullen. We spraken hierover, keken naar een filmpje en maakten een werkblad. We werden échte helden met ons geld! Het werden leuke en leerzame lessen. 

 
 


Fluffy-slijm maken!
 
Ook groep 3 was afgelopen vrijdag 22 maart 2019 in de ban van slijm maken. In drie groepjes maakten we die middag met behulp van de moeders van Raf, Renske en Colin, fluffy-slijm. Van tevoren bekeken we een YouTube filmpje en bespraken we de benodigde ingrediënten. De kleur blauw was favoriet! Het was ook voor de kinderen super spannend of het wel allemaal zou gaan lukken. Al experimenterend lerend zijn wij hierin geslaagd! Het werd een leuke en leerzame middag. Na afloop mocht ieder kind een bakje met hun zelfgemaakte slijm trots mee naar huis nemen. 
 


 
                                Schooljaar 2017-2018
 

Carnaval in groep 3a.

Afgelopen vrijdag 9 februari vierden de groepen 1 t/m 8 carnaval op de VW. Voordat we in de hal gingen hossen werden enkele van ons nog eerst even geschminkt door de oma van Jaycey, Zelfs de juf!
Hierna hielden we in de klas een grote modeshow. Wat waren alle kinderen van groep 3 leuk verkleed. Duncan won de prijs van de groep.
Natuurlijk waren we héél trots op onze onderbouwprins Basem! Alaaf! Alaaf! Alaaf! Hij mocht voorop in onze polonaise. We maakten er samen een hele gezellige carnavalsmiddag van.  Het grote pepernotenonderzoek!

De kinderen hebben, in het kader van onderzoekend leren, onderzocht welke pepernoten het lekkerst zijn, omdat de "Bakpieten" het recept kwijt waren. Zij hebben aan ons om hulp gevraagd.
Ze hebben toen 3 soorten pepernoten geproefd: van Bolletje, van de Plus en van de Lidl. Die van de Plus vonden de kinderen het lekkerst. 
Daarna wilden we het zelf ook wel eens proberen: pepernoten bakken!
We hebben een paar lekkere recepten opgezocht en zijn gaan mengen, kneden, rollen en bakken.
Vreselijk leuk en gezellig allemaal. De pepernoten werden ook geproefd en beoordeeld. Zélfs door enkele ouders. De papa van Kayne en de mama van Kai deden hun uiterste best om goed te proeven. De lekkerste zijn met recept tijdens de Sinterklaasviering aan de Sint aangeboden. Hij was er erg blij mee!