Groep 6 2021-2022

 
Dit is groep 6 waar op maandag en dinsdag juf Sandra werkt en op woensdag, donderdag en vrijdag is meester Max in de groep. 
 
Buitenles spelling

Tijdens de spellingsles zijn we heerlijk naar buiten geweest. Bij elke letter van het alfabet moesten de kinderen een woord bedenken. Op enkele letters die buiten ophingen stond een cijfer. De letters met de bijhorende cijfers vormden samen het woord KINDERBOEKENWEEK. 
Bewegend leren en samenwerken!!!


  

  

  
 
 

Afgelopen schooljaren 


Uilenballen uitpluizen
We zijn gestart met de Grej of the day "wat is niet verteerbaar" en toen kwamen we uit bij... juist! Uilenballen. 
Juf Maud gaf een les over uilen. Ze startte met een presentatie over uilen, vervolgens moesten we zelf opschrijven wat we nog hadden onthouden van de les en tot slot mochten we echte uilenballen gaan uitpluizen. De een vond het in het begin nog erg spannend, terwijl het andere groepje al enthousiast bezig was met onderzoeken.

En wat denk je?
We hebben een echt skeletje van een dier gevonden! 



  

  

  


Project tijdmachine maken 
Voor de afsluiting van de Kinderboekenweek zijn alle groepen aan de slag gegaan met het maken van een tijdmachine. In groep 6 zijn wij in groepjes gestart met het maken van een ontwerp: hoe gaat jullie tijdmachine er uit zien en wat heb je hiervoor nodig? 
Toen dit plan eenmaal op tafel lag, zijn de kinderen op zoek gegaan naar de materialen die ze nodig hadden. In groepje werd vervolgens begonnen met het maken van de tijdmachine. Het eindresultaat was PRACHTIG! 
 
    



    

  
 

Rekencircuit

Om het automatiseren van + en - sommen, keersommen en deeltafels net iets leuker te maken, hebben wij regelmatig een rekencircuit, waarbij er verschillende rekenspelletjes worden gespeeld om zo te automatiseren.