groep 8

De oudsten van de school. Een spannend jaar met veel speciale gebeurtenissen: GIPS, cito, schoolkamp en de eindmusical of eindfilm. We maken er een fijn jaar van.
Vanaf 10 januari zit onze groep in een zijvleugel van het Bernardinuscollege vanwege een interne verbouwing.
Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Nicole er en op donderdag en vrijdag juf Nancy.
Het hele jaar is meester Stan iedere donderdag onze 3e jaars Pabo stagiaire.

Verhuizing naar Bernardinus

Sinds januari zitten we op de zolder van het Bernardinuscollege. Een mooi ruim en licht lokaal. Naast ons een berging en daarnaast een zorglokaal. De kinderen waren snel gewend al viel het buiten spelen op een klein plein wel even tegen. De muziekjuf en juf Hannie komen gewoon hierheen.

Verjaardag juf Nicole

maandag 6 december werd juf Nicole 55 jaar. Reden voor een feestje. Tot 11 uur was er gewoon les. Daarna hebben we pannenkoeken gebakken, poffertjes opgewarmd en broodjes knakworst gemaakt. 's Middags mochten de kinderen op de telefoon, op de Nintendo Switch, gezelschapsspelletjes spelen, Het was een mega relaxte en gezellige dag.

Bezoek bibliotheek

Dinsdag 28 september 2021 zijn we op bezoek geweest bij de bibliotheek in Heerlen. Het is een half uurtje lopen vanaf school en we liepen samen met groep 7 en juf Anouk.
De mevrouw van de bieb vroeg ons naar onze dromen en wat we wilden worden toen we klein waren en of dat nu nog steeds zo is. De kinderen luisterden naar een verhaal en kregen opdrachten om in steekwoorden een verhaal op te schrijven waarbij dromen en werkelijkheid door elkaar liepen. Het was erg leuk. We gaan het op school nog afmaken.

Dit is de foto van schooljaar 2020-2021

groep 7/8

Dit is groep 8, de oudsten van de school. Een spannend jaar met Gips, de Route 8 eindtoets, schoolkamp en musical. Op maandag, dinsdag en soms op vrijdag is juf Nancy er.
Op woensdag, donderdag en vrijdag juf Nicole.

trappen Snowworld lopen

Dinsdag 13 oktober zijn we samen met groep 8 van de andere locatie de trappen gaan lopen bij Snowworld. Dit om te oefenen voor de "sponsorloop" van 3 november. Hierbij willen we wat extra geld inzamelen voor het schoolkamp zodat we nog wat leuke extra activiteiten kunnen organiseren. We gingen samen op de fiets erna toe en hebben meteen even kennis kunnen maken met de kinderen van de andere locatie. Het was een goede training.

kinderboekenweek

We hebben als thema de tweede wereld gekozen. We keken uitzendingen van school tv beeldbank en hebben in het kader van onderzoekend leren zelf vragen opgesteld en antwoorden gezocht. Dit hebben we aan elkaar voorgelezen. Knap hoe veel kinderen al mooie zinnen maken, terwijl anderen niet eens meer eens kunnen lezen wat ze nu opgeschreven hadden. Nalezen is dus wel belangrijk merkten we. Als afsluiting speelden we in tweetallen enkele WO2 Kahootquizen, altijd leuk en leerzaam. Ook maakten we een druppel/vlek gedicht. uit een oud boek een bladzijde scheuren en wan de lossen woorden een gedicht maken. Best pittig.