groep 1

De kinderen van groep 1. Wat lijken ze al groot.
Op maandag en dinsdag is juf Michelle er en op woensdag, donderdag en vrijdag juf Manon.

Thema: herfst in het heksenbos

In de hoeken van onze klas is het herfst! We spelen als heksen of eekhoorntjes in de speelhoek. Daar lezen we recepten voor zieke dieren en maken die ook klaar in de heksenketel. In de rekenhoek tellen en wegen we herfstvruchten. In het atelier werden bosdieren geknutseld en in de bouwhoek bouwden kinderen paddenstoelen en spinnenwebben. En natuurlijk werd er voorgelezen uit het boek twee vechtende eekhoorntjes.

In de speelzaal dansten we als spinnetjes over het spinnenweb. We balanceerden met z'n tweeën over de draden op zoek naar vliegjes en mugjes. En daarna even tellen hoeveel we er gevangen hebben.

We gingen ook naar het bos. We zochten herfstschatten en bekeken met onze poepjes veel verschillende soorten paddenstoelen.

We maakten ook boswezens van klei op de bomen in het bos

Onze oogst

De Kinderboekenweek: worden wat je wil

De juf las voor uit het prentenboek 'de alles wat je worden wil machine'. De kinderen maakten ook zelf een alles wat je worden wil machine!

We maakten mooie tekeningen over wat we graag willen worden

In het kader van de Kinderboekenweek gingen we naar de bibliotheek in Schunck.

Theater tante thee kwam een voorstelling geven over het prentenboek 'dit is voor jou'. een prachtige, grappige meespeelvoorstelling!

Net als het jongetje uit het prentenboek gingen we in de speelzaal op de grond tekenen (de juf had wat papier op de grond geplakt😁)

De ontdekhoek

De ontdekhoek verandert bij elk thema, maar nu gaat het over schelpen.

Zelfportret

We maken een zelfportret voor op ons 'weekweetje'.