groep 2

Groep 2   2022-2023


 
Dit is groep 1/2B waar juf Ernestine op maandag en dinsdag werkt
en op woensdag, donderdag en vrijdag staat juf Lucille voor de groep. 

 
 

Herfst en winternieuws


Wat hebben we hard gewerkt in groep 1-2 B de afgelopen weken. En natuurlijk hebben we ook veel plezier gehad. In de herfst maakten we een mooie wandeling en verzamelden we eikels, kastanjes, blaadjes en nog veel meer.
En toen Sint en zijn Pieten in het land waren, brachten we een bezoek aan het kasteel van de Sint in Schinveld. We bezochten zijn werkkamer, hielpen de Bakpieten mee met pepernoten bakken en mochten zelfs met de Sint op de foto.
Toen het 5 december was, reed de Sint mee met ons in de bus naar school….! Hij was gaan kijken op de Vullingsweg, waar de school vorig jaar nog stond. Maar natuurlijk was die weg! Dus zocht hij een bus en vond die van ons. Was wel heel speciaal, Sint in de bus erbij. Piet was al op school. Hij had ook heel lang gezocht. Doordat we pijlen hadden opgehangen en het logo van De Tovercirkel, had hij de school eindelijk gevonden. Zo werd het toch nog een geslaagde Sinterklaasviering.
Voor Kerst hebben we de klas gezellig ingericht met zelfs een chique winkel met luxe kerstcadeau's. De juf las het boek over Einar voor, de eenzame eland die de Kerstman zo graag wilde helpen. Doordat de rendieren verkouden waren, mocht Einar de Kerstman helpen met het trekken van de slee. Wat voelde hij zich trots en gelukkig!
We wensen iedereen een hele fijne Kerstvakantie. Geniet van de Kerstdagen en heel veel geluk, een goede gezondheid en veel plezier in 2023!
 
 Kinderboekenweek GI-GA-Groen en Herfst.

We hebben gewerkt rondom de Kinderboekenweek en het thema herfst
De Kinderboekenweek is al weer afgelopen het thema was GI-GA-groen.
In de klas hebben we gewerkt en gespeeld rondom het prentenboek "De Bladerdief"
Ook hadden we een heksenhoek in de klas het thema van Speelplezier was "Hocus Pocus"
Omdat beide thema's in de natuur plaatsvinden konden we dit mooi combineren.
De volgende activiteiten zijn aanbod gekomen.

Herfstwandeling
verschillende werkjes handomtrekken met wasco kleuren en dan blaadjes met verf stippen
                 

egel van klei en herfstblad met wasco
                         


naar de bibliotheek Kinderboekenweek Gi-Ga-Groen en het dansje               

                                       

met z'n allen een groot spinnenweb maken

                                                                                                          


                                                                                       

                          
 

Afgelopen schooljaren 

 

Zomer

Met het laatste thema van dit schooljaar bereiden we ons helemaal voor op de zomervakantie. De woordenschatkaarten hebben alles te maken met zon, zee en strand. De kinderen hebben hun favoriete ijsje geknutseld. En ze hebben zichzelf getekend, uitgeknipt en vervolgens zwemmend in de (door hen zelf getekende) zee geplakt. De huishoek is de komende weken een camping. Er kan gekampeerd worden. Ook een kampvuur en een visvijver mogen natuurlijk

  
 

Schoolreis

En daar ging de bus.... op weg naar een dag vol plezier! Dit jaar gingen we, samen met de kinderen van groep 1, naar speelparadijs PeeWee. Naast een grote binnen - en buitenspeeltuin, was er ook nog een kinderboerderij. Niemand hoefde zich te vervelen (en dat is ook niet gebeurd). Voordat we weer met de bus naar huis gingen, hebben we lekker buiten in het zonnetje genoten van een lekker ijsje.

Kleuter4Daagse

Ook dit jaar hebben we weer enthousiast deelgenomen aan de Kleuter4Daagse. Iedere dag zijn we met alle kleuters gaan wandelen. De ene keer was het een grote ronde rondom onze locatie, de andere keer zijn we naar de kinderboerderij gelopen. Na iedere wandeling ontvingen de kinderen een sticker op hun wandelkaart. En na 4 dagen hebben ze een wandeldiploma en een wandelmedaille ontvangen. 

Ridders & Kastelen

Onze klas is gevuld met heuse ridders en jonkvrouwen. Want dat past natuurlijk helemaal binnen het thema. Samen met de kinderen hebben we de huishoek omgetoverd tot een kasteel, hiervoor ze zelf een ophaalbrug gebouwd. De zon verlicht de klas met prachtige kleuren door de geknutselde glas in lood (kasteel)ramen. In de kring genieten we van allemaal ridder-verhalen en zingen we het liedje over de 5 stoere ridders. Spelenderwijs leren en ontdekken de kinderen steeds meer over het leven van een ridder.


 

 

''Kleuter4daagse''

 

Dit jaar deden we als school mee met de sportieve Kleuter4daagse!! van 21 t/m 24 september.
De kleuter4daagse was een beweegfeest voor alle kleuters van onze school.
We liepen iedere dag een half uurtje in de buurt van de school.
Wat een sportievelingen allemaal.
Na afloop van de 4 dagen kregen alle kleuters een medaille en een diploma.
Super gedaan allemaal! Proficiat!!

  
 


Nationale kraanwaterdag : 23 september 2020


Woensdag 23 september 2020 organiseerden de Nederlandse drinkwaterbedrijven een gezamenlijke Nationale Kraanwaterdag. Wij als school deden ook mee en schonken deze dag aandacht aan kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser. Aan de hand van allerlei activiteiten en proefjes ontdekten kinderen van groep 1 t/m 8 waar hun kraanwater vandaan komt, hoe kraanwater wordt gezuiverd en hoe je zelf slim kunt omgaan met dit gezonde en duurzame natuurproduct.
Ook was er die dag nog een verrassing voor alle  kinderen. Iedereen kreeg z'n eigen bidon met naam en naam van de school erop. 
Vanaf nu zullen we iedere woensdag naast onze gruitendag ook alleen maar kraanwater drinken.