groep 2

Groep 2   2022-2023

Dit is groep 1/2B waar juf Ernestine op maandag en dinsdag werkt
en op woensdag, donderdag en vrijdag staat juf Lucille voor de groep.

Kinderboekenweek GI-GA-Groen en Herfst.

We hebben gewerkt rondom de Kinderboekenweek en het thema herfst
De Kinderboekenweek is al weer afgelopen het thema was GI-GA-groen.
In de klas hebben we gewerkt en gespeeld rondom het prentenboek "De Bladerdief"
Ook hadden we een heksenhoek in de klas het thema van Speelplezier was "Hocus Pocus"
Omdat beide thema's in de natuur plaatsvinden konden we dit mooi combineren.
De volgende activiteiten zijn aanbod gekomen.

Herfstwandeling

verschillende werkjes handomtrekken met wasco kleuren en dan blaadjes met verf stippen

egel van klei en herfstblad met wasco

naar de bibliotheek Kinderboekenweek Gi-Ga-Groen en het dansje

met z'n allen een groot spinnenweb maken

Afgelopen schooljaren

Zomer

Met het laatste thema van dit schooljaar bereiden we ons helemaal voor op de zomervakantie. De woordenschatkaarten hebben alles te maken met zon, zee en strand. De kinderen hebben hun favoriete ijsje geknutseld. En ze hebben zichzelf getekend, uitgeknipt en vervolgens zwemmend in de (door hen zelf getekende) zee geplakt. De huishoek is de komende weken een camping. Er kan gekampeerd worden. Ook een kampvuur en een visvijver mogen natuurlijk

Schoolreis

En daar ging de bus.... op weg naar een dag vol plezier! Dit jaar gingen we, samen met de kinderen van groep 1, naar speelparadijs PeeWee. Naast een grote binnen - en buitenspeeltuin, was er ook nog een kinderboerderij. Niemand hoefde zich te vervelen (en dat is ook niet gebeurd). Voordat we weer met de bus naar huis gingen, hebben we lekker buiten in het zonnetje genoten van een lekker ijsje.

Kleuter4Daagse

Ook dit jaar hebben we weer enthousiast deelgenomen aan de Kleuter4Daagse. Iedere dag zijn we met alle kleuters gaan wandelen. De ene keer was het een grote ronde rondom onze locatie, de andere keer zijn we naar de kinderboerderij gelopen. Na iedere wandeling ontvingen de kinderen een sticker op hun wandelkaart. En na 4 dagen hebben ze een wandeldiploma en een wandelmedaille ontvangen.

Ridders & Kastelen

Onze klas is gevuld met heuse ridders en jonkvrouwen. Want dat past natuurlijk helemaal binnen het thema. Samen met de kinderen hebben we de huishoek omgetoverd tot een kasteel, hiervoor ze zelf een ophaalbrug gebouwd. De zon verlicht de klas met prachtige kleuren door de geknutselde glas in lood (kasteel)ramen. In de kring genieten we van allemaal ridder-verhalen en zingen we het liedje over de 5 stoere ridders. Spelenderwijs leren en ontdekken de kinderen steeds meer over het leven van een ridder.

''Kleuter4daagse''

Dit jaar deden we als school mee met de sportieve Kleuter4daagse!! van 21 t/m 24 september.
De kleuter4daagse was een beweegfeest voor alle kleuters van onze school.
We liepen iedere dag een half uurtje in de buurt van de school.
Wat een sportievelingen allemaal.
Na afloop van de 4 dagen kregen alle kleuters een medaille en een diploma.
Super gedaan allemaal! Proficiat!!

Nationale kraanwaterdag : 23 september 2020

Woensdag 23 september 2020 organiseerden de Nederlandse drinkwaterbedrijven een gezamenlijke Nationale Kraanwaterdag. Wij als school deden ook mee en schonken deze dag aandacht aan kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser. Aan de hand van allerlei activiteiten en proefjes ontdekten kinderen van groep 1 t/m 8 waar hun kraanwater vandaan komt, hoe kraanwater wordt gezuiverd en hoe je zelf slim kunt omgaan met dit gezonde en duurzame natuurproduct.
Ook was er die dag nog een verrassing voor alle  kinderen. Iedereen kreeg z'n eigen bidon met naam en naam van de school erop.
Vanaf nu zullen we iedere woensdag naast onze gruitendag ook alleen maar kraanwater drinken.