groep 2

Groep 2   2021-2022

Dit is groep 2 waar juf Lian maandag, woensdag en vrijdag werkt. En juf Ernestine dinsdag en donderdag werkt.

Ridders & Kastelen

Onze klas is gevuld met heuse ridders en jonkvrouwen. Want dat past natuurlijk helemaal binnen het thema. Samen met de kinderen hebben we de huishoek omgetoverd tot een kasteel, hiervoor ze zelf een ophaalbrug gebouwd. De zon verlicht de klas met prachtige kleuren door de geknutselde glas in lood (kasteel)ramen. In de kring genieten we van allemaal ridder-verhalen en zingen we het liedje over de 5 stoere ridders. Spelenderwijs leren en ontdekken de kinderen steeds meer over het leven van een ridder.

Afgelopen schooljaren

''Kleuter4daagse''

Dit jaar deden we als school mee met de sportieve Kleuter4daagse!! van 21 t/m 24 september.
De kleuter4daagse was een beweegfeest voor alle kleuters van onze school.
We liepen iedere dag een half uurtje in de buurt van de school.
Wat een sportievelingen allemaal.
Na afloop van de 4 dagen kregen alle kleuters een medaille en een diploma.
Super gedaan allemaal! Proficiat!!

Nationale kraanwaterdag : 23 september 2020

Woensdag 23 september 2020 organiseerden de Nederlandse drinkwaterbedrijven een gezamenlijke Nationale Kraanwaterdag. Wij als school deden ook mee en schonken deze dag aandacht aan kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser. Aan de hand van allerlei activiteiten en proefjes ontdekten kinderen van groep 1 t/m 8 waar hun kraanwater vandaan komt, hoe kraanwater wordt gezuiverd en hoe je zelf slim kunt omgaan met dit gezonde en duurzame natuurproduct.
Ook was er die dag nog een verrassing voor alle  kinderen. Iedereen kreeg z'n eigen bidon met naam en naam van de school erop.
Vanaf nu zullen we iedere woensdag naast onze gruitendag ook alleen maar kraanwater drinken.